De omgeving van Acquaseria

De mooiste plekken aan en om het comomeer 

Lago di Como

Het Comomeer is een meer in Lombardije. Het is met een oppervlakte van 146 km² het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren en is van glaciale oorsprong. Het meer ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 425 meter. Daarmee is het Comomeer het diepste meer van Italië.

De omgeving

Het Comomeer is een populaire vakantie bestemming, ook voor Hollywood sterren zoals George Clooney, Brad Pitt, Angelina Jolie. Het meer biedt een prachtige omgeving om te verkennen, gezellige dorpjes en vele watersport mogelijkheden zoals: ’n boot huren, zwemmen, suppen, zeilen, bergklimmen, (kite)surfen, waterskiën en varen met de publieke bootdiensten. Maar ook wandelen, fietsen (mountainbiken en wielrennen) en bergklimmen. Maar je moet natuurlijk ook de prachtige villa’s en musea bezoeken en meer, veel meer! In Menaggio (15 minuten met auto) zijn hele gezellige terrasjes, winkels en restaurants, ’n midgetgolfbaan, ’n zwembad met Lido, maar ook een prachtige golfbaan, een van de oudste golfbanen van Europa!

Er liggen heel veel prachtige steden en dorpjes in de buurt…

….die bereikbaar zijn met de auto, motor, fiets of met de boot. Met de publieke bootdiensten kun je als voetganger naar de aan het meer gelegen dorpjes en steden. Ook zijn er boten om met je eigen voertuig het meer over te steken. Zo ligt Menaggio op 3 kilometer afstand van Acquaseria waar je de boot naar onder andere Bellagio en Varenna kunt nemen. Allemaal schilderachtige dorpjes die een bezoek waard zijn! In je appartement hebben wij het vaarschema voor de veerdiensten liggen, alsmede een map met things to do.

Vanuit Acquaseria rijd je binnen een half uurtje naar Lugano in Zwitserland. Hierbij passeer je het Lago di Lugano, ook zeker de moeite waard om te zien. Lugano is een mooie mondaine stad maar wel met Zwitserse prijzen (Francs).

Daarnaast zijn Como, Milaan, Bergamo en Sondrio natuurlijk prachtige grotere steden met historische gebouwen, zeker een aanrader om eens te bezoeken. Ietsje verder rijden maar zeker de moeite waard. 

In de directe omgeving liggen er veel mountainbike en wandelroutes welke prachtige uitzichten bieden op het meer en de omgeving. Alle routes zijn bepijld met de tijdsduur en de afstand.

Met de auto en of de motor zijn hele mooie routes mogelijk naar de Passo Aprica, Passo Spluga en de Koninginnepas de Stelvio alle passen zijn binnen 1 tot 2 uur te bereiken.

Tussen het Lago di Como en het Lago di Lecco vind je een prachtig gebied om te fietsen, autorijden en motor te rijden. De Giro d’Italia vindt hier voor een gedeelte plaats. Ook is er een schitterend wielermuseum bij Ghisallo waar veel wielrenners elkaar (vooral in het weekend) ontmoeten.

In de winterperiodes is het ook mogelijk om te skieen op iets meer dan 1 uur rijden vanaf Acquaseria in Madesimo. Meer informatie geven we je graag.

Ontbijten, naar de bakker, lunchen, terrasje pikken en dineren!

Dat kan allemaal hier in ons dorpje! Acquaseria is een klein en rustig dorpje maar we hebben super voorzieningen in de buurt. Allemaal op slechts enkele minuten wandelen van je appartement.

Zo is er een restaurant direct aan het meer (Creme Caramel) en het andere restaurant bevindt zich aan de hoofdstraat (Da Luigi). Aan de hoofdstraat vind je een slagerij, een kleine supermarkt en een groentewinkel. Voor de lekkerste cappucino  en espresso kun je naar Bar Carlo en naar ManiComi. Allebei verkopen ze ijs en voor de snelle hap maken ze de heerlijkste tosti ‘s.  Bij Rosanna van de wijntapperij kun je de lekkerste wijnen van het vat proeven uit haar onuitputtelijke voorraad.